Yahşihan'da atık pil toplama yarışması başlıyor

Yahşihan

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP), Yahşihan Kaymakamlığı ile yaptığı işbirliği çerçevesinde Yahşihan'da bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında Atık Pil Toplama Yarışması” düzenliyor.

EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN ÜÇ OKUL ÖDÜLLENDİRİLECEK 

“Atık Pil Toplama Yarışması” kapsamında Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından gönderilen atık piller için yapılmış özel toplama kutuları Yahşihan’da okullara teslim edildi. Kampanya süresince İlçe genelinde öğrenci sayısına göre en çok atık pil toplayan 3 (üç) okul ödüllendirilecek.

GERİ DÖNÜŞÜM İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞI AÇISINDAN ÖNEMLİDİR     

Yahşihan Kaymakamlığı Geri Dönüşüm ve Çevre Bilinci Proje Koordinatörü Dr. Tuğba ÖĞDEN   “Atık pillerin ilçemiz sınırları içerisinde bulunan okullarımızdan toplanması için afişler ile birlikte özel olarak yapılmış toplama kutularını okullara teslim ettik. Pillerin Geri dönüşümü hem ekonomik açıdan hem de insan ve çevre sağlığı açısından önemlidir. Piller hacim olarak küçük olmasına rağmen çevreye son derece zararlıdır. Bir pilin zararlı olmaması için en iyi yol geri dönüşümdür. Okuldaki öğrenci sayısının azlığı, çokluğu önemli değildir. Toplanan miktar (ağırlık) öğrenci sayısına bölünecektir. Ödüllendirme buna göre yapılacaktır. Ödüllü atık pil toplama kampanyası ile öğrencilerimiz, kullanılmaz hale gelen atık pilleri okullara getirerek atık pil toplama kutularına bıraktıklarında Geri Dönüşüm ve Çevre Bilincini gibi güzel bir alışkanlık kazanmış olacaklardır. Öğrenciler, sadece kendi evlerinden değil, yakınlarından da atık pilleri toplayıp okullarına getirebilirler” açıklamasını yaptı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TARAFINDAN YETKİLENDİRİLMİŞ TEK KURULUŞ

İlçe genelinde “Geri Dönüşüm ve Çevre Bilinci” konularında bilgilendirici ve bilinçlendirici çalışmalar yapan Yahşihan Kaymakamlığı, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte atık pillerin toplanıp, uzaklaştırılması kampanyasına katılmakla faaliyetlerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Öte yandan TAP, ülkemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Atık Pil Toplama konusunda yetkilendirilmiş tek kuruluş olarak faaliyetlerini sürdürüyor.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti